Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Белият дом включи сред постиженията на администрацията на Тръмп преборването на пандемията от коронавирус, въпреки че почти половин милион души дадоха положителни проби само през последната седмица, предаде Си Ен Ен.

"Сред успехите са: Спирането на пандемията от COVID-19", се чете в прессъобщение от Службата за наука и технологиите към Белия дом. "Още от самото начало на пандемията администрацията предприе решителни действия, за да работи съвместно с учените, здравните специалисти в учебните заведения, индустрията и правителството, за да опознае, лекува и победи заболяването".

През последните дни обаче в страната е регистриран повсеместен ръст на разпространението. На 23 октомври бе регистриран рекорд - 81 422 души дадоха положителни проби, като така бе подобрено предишното мрачно постижение - 79 024 заразени на 24 юли (по данни на worldometers.info).

Тръмп многократно заяви, че увеличението се дължи на факта, че се тества повече. Това обаче едва ли отговаря на истината, тъй като през последната седмица тестването се е увеличило с 2,87 процента, обяснява Си Ен Ен.

Има новозаразени и сред администрацията. Петима съветници на вицепрезидента Майк Пенс, включително шефа на щаба му Марк Шорт, дадоха положителни проби през последните дни.

Говорителката на Службата за наука и технологии към Белия дом Кристина Баум сподели, че администрацията е предприела мерки в борбата срещу COVID-19, които са изброени в доклада. В него обаче не се споменава, че президентът се е преборил с коронавируса. 

"Добрата работа, която администрацията на Тръмп върши, за да сложи край на пандемията, е основен приоритет и заслужава да бъде изтъкната", обяви тя.

  В доклада се посочва, че инициативата за изработване на ваксини "Операция извънредно висока скорост", публично-частните партньорства и други решителни действия, предприети от администрацията на Тръмп, са предоставили на американските учени, инженери и здравни специалисти необходимите познания, инструменти и технологии, за да бъде победен този "невидим враг"

  Коментари

   's picture

  Rhapsody of fire

  Агитпроп

  Републиканците съвсем пропаднаха. Но който поддържа смахнатия Тръмп, не може да роди нещо смислено. Представят ни мухлясали сценки от Агитпроп.

  Най

  Следвайте ни

  Още по темата

  Още от категорията

  Скъпи потребители,

  От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

  Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

  Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

  Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.