14-годишен е намушкал с нож 13-годишно момиче в село Скобелево и момичето е починало, съобщиха от прокуратурата в Стара Загора.

На 24 октомври в 17:13 часа, в Районно управление на МВР-Казанлък чрез телефон 112 е получено съобщение от Р.З. от с. Скобелево, община Павел Баня, че доведената му дъщеря Д.Г., на 13-години, е намушкана с нож в гърдите в двора на къщата им. Пристигналият на място екип на полицията е открил Т.И. на 14-години от с. Скобелево, за когото е установено, че след спор с момичето в двора на къщата на доведения ѝ баща, я е намушкал с нож в областта на гърдите.

При транспортирането на Д.Г. от екипа на Спешна помощ към Казанлък, същата умира в линейката.

Т.И. е задържан по Закона за МВР за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство, като предвид непълнолетието на извършителя, разследването се провежда от следовател, съобщават от държавното обвинение.

Надзорът и ръководството на разследването се извършва от Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Назначени са съдебно-медицинска, психолого-психиатрична и ДНК експертизи, и предстои днес – 25.10.2020 г. Т.И. да бъде привлечен като обвиняем за престъпление по чл.116, ал.1, т.4 във връзка с чл.115 във връзка с чл.63, ал.1 от Наказателния кодекс – за умишлено убийство на малолетно лице.

След привличането на лицето като обвиняем, същият предстои да бъде задържан с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Стара Загора за срок от 72 часа, с оглед внасяне на искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“, съобщават разследващите.

Неотдавна действащото парламентарно мнозинство преправи законодателството така, че вече не е задължително дори при самопризнания в подобни случаи съдията да се съобразява и да дава присъди под минимума.