Новият филм на американския комик Саша Барън Коен е напът да прослави българската реч. В поредното приключение на Борат с дълго заглавие "Доставка на невероятен подкуп за американския режим със цел облагодетелстването на някога великия казахстански народ" ("Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan"), една от главните роли изпълнява българката Мария Бакалова. Тя е 24-годишна актриса от Бургас с псевдоним Ирина Новак. 

В лентата тя е дъщерята на Борат. Нещо повече - "има бебе" в себе си - благодарение на баща си, както се разбира във филма... макар историята да е съвсем безобидна. За да е "пълно щастието", тя е готова за булка на американския вицепрезидент Майк Пенс - освен ако комикът Джими Кимъл не реши да я вземе за своя втора съпруга. 

Коен и Мария Бакалова гостуваха в шоуто на Джими Кимъл, за да рекламират филма, чиято премиера се очаква на 23 октомври по Amazon Prime.

Дъщерята на Борат вдига скандал на чист български пред водещия, а двамата с баща й успяват да го убедят да... свали панталоните си.

Мария Бакалова е завършила Националното училище по сценични изкуства в Бургас и специализира актьорско майсторство за драматичен театър. През 2019 г. завършва НАТФИЗ.