"Лудогорец" бе изненадан от "Царско село" в самия край на мача от Първа лига в Разград - 1:1. Гостите изравниха в последните секунди на добавеното време.

Ихиньо Марин откри от дузпа в 28-ата минута, отсъдена за игра с ръка на Иван Бандаловски. В края на срещата домакините получиха още един наказателен удар, изработен от новото попълнение Кирил Десподов (влезе като смяна), но Клаудиу Кешеру не уцели вратата. Това се случи в 83-тата минута.

Малко преди последния съдийски сигнал Лъчезар Балтанов, преминал в "Царско село" наскоро от "Ботев" (Пловдив), изравни с точен удар с глава след отлично центриране. Той също се появи на терена от скамейката.

"Лудогорец" имаше преимущество през целия мач, но пропусна да го затвори по-рано и накрая съперникът му извади късмет, но все пак се вдигна и на щурм. Все пак "царете" се справиха добре в защита - типично за стила им на игра.

В деветия кръг "Лудогорец" има 17 точки, а лидерът "Локомотив" е с една повече - и двата тима са с мач по-малко. "Царско село" е четвърти с 13 т.

В четвъртък шампионите откриват битката в Лига Европа с домакинство на "Антверп".