Тази вечер от 21:45 часа България приема Уелс на стадион "Васил Левски" в пореден мач от Лигата на нациите. Съперникът ни води в гр. 4 на Дивизия В със 7 т. от три мача, докато селекцията ни заема последното място с 1 т.

Миналият месец двубоят в Кардиф завърши 1:0 за "драконите" с гол в самия край.

Съперникът ни гостува в София без най-големите си звезди. Поначало за тази сесия мачове не беше повикан Гарет Бейл, който остана да се готви с "Тотнъм". А в неделния сблъсък срещу Ирландия (0:0) се контузиха капитанът Аарън Рамзи ("Ювентус") и халфът Дейвид Брукс ("Борнемут").

Те не пристигнаха с тима, както и двама наказани заради картони - Кийфър Мур ("Кадриф Сити") и Джо Моръл ("Бристол Сити").

А освен Бейл извън строя за октомврийските мачове останаха Хал Робсън-Кану ("Уест Бромич Албиън") и Джо Алън ("Стоук сити"). Така селекционерът Райън Гигс има доста проблеми за мача тази вечер.

Георги Дерменджиев също - той не може да разчита заради травми на Страхил Попов, Георги Костадинов и Галин Иванов, и тримата са титуляри.

Настроението в българския лагер е минорно след двете поредни загуби (общо три тази есен), при които тимът отбеляза един гол. "Лъвовете" бяха сразени с 1:3 от Унгария в бараж за Европейското, а в неделя паднаха от Финландия с 0:2. Уелс пък започна с 0:3 срещу Англия в приятелски мач на "Уембли", след което дойде нулевото равенство с Ирландия.