Дебатите между президента Доналд Тръмп и кандидатът на демократите Джо Байдън, планирани за следващата седмица в Маями, няма да се състоят. Комисията по президентските дебати обяви, че отмяната е заради несъгласия с формата на събитието, съобщи БНР.

Двамата кандидати се подготвят за други предизборни събития. В четвъртък форматът на дебатите беше променен на виртуален, след като миналата седмица Тръмп заяви, че е заразен с Covid-19. Президентът не се съгласи с промяната и сега се стига до тази стъпка, по-малко от месец преди изборите. Единствената дискусия, която ще се проведе преди гласуването, ще бъде на 22-ри октомври в Нешвил.  

Междувременно Байдън отбеляза значителна преднина както в национални допитвания, така и в такива от ключови щати с неясни предпочитания, но за демократа тази преднина не е достатъчна. В Лас Вегас Байдън призова да се гласува като каза:  

"Не можем просто да спечелим, трябва да спечелим непреодолимо, така че той да не е в позиция да се възползва от фалшивите предизвикателства, за които говори."  

Тръмп продължава с изказванията си за опасност от измами по време на вота и отказва да гарантира, че ще приеме изхода от вота, ако не е победител.  

Законодатели усърдно разглеждат варианти при оспорвани резултати от изборите, което може да вкара страната в смутни времена и да изисква намеса на Конгреса.