На 16-ти октомври се готви пето поредно издание на "Великото народно въстание", съобщиха от "Отровното трио". Голямото събиране ще е навръх 100-ния ден на протестите, 16-ти октомври.

"Велико народно въстание" е името на по-масовите протести, след обичайния спад на хора след първия месец и половина от протеста. 

На днешния, 93-ти ден на протести в столицата срещу правителството и главния прокурор, се събраха доста хора - спрямо лошото време и дъжда в София, или малко - спрямо предишните седмици и месеци на протеста. Протестиращите традиционно се събраха пред президенството, след това направиха шествие към Орлов мост.

Както и в други дни, гражданското сдружение БОЕЦ" организира поредна "Гражданска Панорама" пред сградата на БНТ, в деня, в който се излъчва предаването на БНТ с почти същото име. Сдружението ще даде трибуна на граждани по ключови въпроси от седмицата.

И тази вечер протестиращите отново блокираха гостите на Бойко Василев в националния ефир, които тази вечер бяха евродепутата Андрей Новаков (ГЕРБ и ЕНП) и народните представители Кристиан Вигенин (БСП), и Йордан Цонев (ДПС)

Наложи се полицаите да избъскат протестиращите пред входа на телевизията, за да могат гостите да излязат. Протестиращите реагираха най-бурно на Йордан Цонев и Андрей Новаков, докато младежи от "Да, България" се опитаха да водят разговор с Вигенин.