Кола блъсна патрулка в опит водачът да избяга от полицейска проверка. След кратка гонка и катастрофа се стигна до стрелба.

Беглецът е прострелян от единия полицай в гръдния кош и е в „Пирогов“, съобщава бТВ. Според Българското национално радио той е в стабилно състояние и без опасност за живота. Той е около 30-годишен и е с множество криминални регистрации и присъди.

 Единият от униформените пък е с наранявания в кръста и главата, като е откаран във ВМА. Втори служител на реда е с нараняване също в областта на кръста.

Инцидентът е станал около 10:30 ч. сутринта на столичния булевард „Рожен“, когато полицейски патрул опитва да спре за рутинна проверка водача на "Фиат Стило". Вместо да се подчини, той прави опит да осуети проверката и да избяга от мястото.

Министър Христо Терзийски разясни в НС за произшествието:

"Има такъв възникнал инцидент. Служители на Второ районно се опитват да извършат проверка на лице, управляващо автомобил, който не се подчинява, прави опит да осуети проверката, блъска служебния автомобил и блъска един от служителите от екипа на второ районно. Един от колегите е произвел изстрел.

Лицето е откарано в медицинско заведение. Служителят също е в медицинско заведение. На място има следовател  от следствения отдел на Софийска градска прокуратура и ще започнат процесуално-следствени действия."