Осем отбора се класираха на решителните баражи за Евро 2021, които ще се играят на 12 ноември. Те трябва да излъчат последните четирима финалисти за шампионата, пренасрочен за идното лято.

Ето двойките:

Унгария - Исландия

Северна Ирландия - Словакия

Сърбия - Шотландия 

Грузия - Северна Македония

Снощи минаха всичките осем първи плейофа, сред които и България - Унгария (1:3). Националите ни се простиха с Европейското още на първото препятствие, а маджарите приемат исландците, които се справиха с Румъния като домакини - 2:1.

Резултатите

Поток А

Исландия - Румъния 2:1

Гилфи Сигурдсон даде аванс на домакините с попадения в 16-ата и 35-ата минута. Александру Максим намали от дузпа в 63-тата, но до края исландците удържаха без проблеми. Те направиха фурор на Евро 2016, а сега могат да се класират отново.

Поток В

Босна и Херцеговина - Северна Ирландия 1:1, 3:4 след дузпи

Раде Крунич изведе напред домакините в 14-ата, а 53-тата Нийл Макгин изравни. Спорът стигна до 11-метрови удари, в които гостите взеха връх и се сдобиха с още един шанс за Европейското.

Словакия - Ирландия 0:0, 4:2 след дузпи

Няма да има обаче ирландски сблъсък - словаците не позволиха това. Техните гости направиха два пропуска от 11-те метра, така Словакия ще гостува в Белфаст на 12 ноември.

Поток С

Норвегия - Сърбия 1:2 след продължения

И тук равенство в редовното време, но поне без дузпи. Независимо от това един от най-интересните баражи имаше драматичен развой. 

Сергей Милинкович-Савич откри в 82-ата. Матиас Норман върна усмивките на "викингите" в 88-ата. Към края на първото продължения обаче - в 102-ата, Милинкович-Савич реализира отново. Сърбите са домакии на Шотландия в плейофа.

Шотландия - Израел 0:0, 5:3 след дузпи

Домакините имаха две златни възможности в редовните 90 минути, макар и да не стигнаха до удар във вратата. При дузпите вратарят Дейвид Маршал отрази удара на Еран Захави.

Поток D

Грузия - Беларус 1:0

Единственият гол падна рано - още в 7-ата минута, когато Окриашвили бе точен от дузпа. След почивката беларусите имаха два пропуска, а вратарят им направи необходимото да има интрига до края. Грузинците се сдобиха с исторически шанс за Европейско.

Северна Македония - Косово 2:1

Головете паднаха за малко повече от половин час. Бенямин Кололи си вкара автогол в 16-ата минута. В 29-ата Флорент Хадерджонай изравни, но още в 33-тата Дарко Велкоски върна аванса на македонците.

В последните минути вратарят Столе Димитревски направи двойно спасяване и помогна македонците да си осигурят визита в Тбилиси след малко повече от месец.