След паметниците на Александър и Филип Македонски, в допълнение към съществуващите надписи още седем паметника на скопския мост "Окото" получиха нови метални плочи с обяснението, че лицата, които представляват, са част от древната елинска история.

Преди това на монументите се споменаваха само имената на изобразените лица. Новите знаци бяха поставени пред скулптурите, предава скопският телевизионен „Канал 5“. Паметниците на Персей и Архелай I бяха допълнени с нова информация.

Добавеното обяснение идва в резултат на задължението на Северна Македония по споразумението за разрешаване на спора за името с Гърция. Член 8 от споразумението гласи, че:

"Втората страна ще прегледа състоянието на паметниците, обществените сгради и инфраструктурата на нейна територия и ако те по някакъв начин се отнасят до древната елинска история и цивилизация, която е неразделна част от историческото или културното наследство на Първата страна, ще предприеме подходящи корективни мерки и действия за ефективно справяне с проблема и осигуряване на зачитане на това наследство".

Премиерът Зоран Заев обяви, че очаква гръцкото правителство, водено от консерватора Кириакос Мицотакис, да изпълни задълженията си по споразумението. Освен смяната на табелите, незавършено задължение от Преспанския договор остават търговските марки.

Сформирана е комисия, която има период от три години, за да намери решение как продуктите от двете страни ще използват марката "Македония".