Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Голяма инвестиция в Гърция обяви днес американският технологичен гигант "Майкрософт". Новината оповестиха в музея на Акропола в Атина гръцкият премиер Кириакос Мицотакис и президентът на компанията Брад Смит, предаде гръцката телевизия Скай, цитирана от БТА.

"Майкрософт" ще изгради в Гърция голям център за данни, в който ще се съхраняват и управляват данните за изчислителните облаци (cloud computing). Това ще е един от първите центрове за данни на Майкрософт в Европа.

Брад Смит подчерта, че днес "е един важен ден за Гърция". Той заяви, че това е най-голямата инвестиция за 28-те години на присъствието на "Майкрософт" в страната. Според него центърът за данни показва доверието на компанията в гръцката икономика.

Центърът за данни на "Майкрософт" ще действа и като регионален център за съседните страни.

При всички положения инвестиция от такъв мащаб може да изиграе ролята на спасителна глътка въздух за гръцката икономика, която така или иначе преживя доста тежки времена през последните години.

Особено полезна част от договора е ангажиментът на "Майкрософт" да обучи хиляди млади гърци в процеса по изграждането на хъба. Те ще останат да работят в компанията, която освен заетост, се очаква да доведе със себе си и високи заплати за местните. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.