Новакът ЦСКА 1948 нанесе унизително поражение на "Ботев" (Пловдив) с 5:0 в мач от осмия кръг на Първа лига, игран на стадион "Васил Левски". Мартин Камбуров записа хеттрик и е все по-близо до абсолютния голов рекорд на Петър Жеков в елита. Делят го 11 попадения - 242 срещу 253 за легендата.

По веднъж се разписаха Галин Иванов и Георги Русев. До почивката резултатът бе 2:0.

Преди по-малко от седмица "Ботев" би "Левски" с 2:1 у дома, но днес отново показа, че е в тежко положение на всички равнища.

Началото на двубоя не предвещаваше такъв погром. В 36-ата минута Денислав Александров шутира, топката срещна ръката на Еспиноза и съдията Петър Костадинов отсъди дузпа, реализирана от Камбуров.

В добавеното време на първата част ветеранът показа за пореден път и че е добър асистент - към Галин Иванов, който удвои.

Малко след почивката националът пропусна да вкара трето попадение. Но то не закъсня - отбеляза го Георги Русев в 50-ата. В 52-ата вратарят на "жълто-черните" Георги Аргилашки спря акция на Денислав Александров за четвърти гол.

Десет минути по-късно Камбуров го осигури с глава. Малко след това стана и 5:0 - в 68-ата, когато Мартин оформи хеттрик. До края пропуски за "Ботев" направиха Тодор Неделев и Атанас Илиев, а Андон Гущеров за ЦСКА 1948.

"Червените" събраха 12 точки и се изравниха с "Царско село", "Арда" и ЦСКА-София, а изпревариха "Левски", който има 10 т. Без "царете" обаче, останалите имат мачове през уикенда.

По-рано днес "Царско село" измъкна домакинско 1:0 срещу "Черно море".