Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Културният министър Вежди Рашидов предизвика истински ураган от коментари в социалните мрежи след сутрешното си гостуване в БНТ. След въпросите на водещия имаше време и за такива от зрители. Един от тях попита - какво става с влоговете на Рашидов "от незаконни пари в КТБ", защо иска да прокара закон за КТБ и да спаси собствените си сметки.

Министърът каза, че би подминал този въпрос, но да "отговори на момчето, да знае". След което натърти, че той е първият човек, който си е декларирал парите, преди да стане министър. 

"Това е моето разголване. На (сайта на) Сметната палата. И аз винаги съм бил човек, който си е печелил парите, плащал си е данъците. А те не са незаконни. 

Откраднаха ми ги - ако това ще го успокои. Ако това ще му достави радостта да казва: "хак им е, така им се пада", така им се пада на тях! Аз вече данъци няма да плащам, ще  се чудят откъде ще взимат пенсии примерно от такива като мене, като не плащат. Защото наречените пари данъци влизат в една кофа, където се нарича бюджет. Там се дават за субсидии, за кино, за медицина...

Аз от утре, като всички останали бедни политици, бизнесмени, които са се научили да зануляват приходи и разходи, да - и аз ще ги зануля. Какво става? просто тях ги откраднаха другите - вече и аз ще ги занулявам. Имам да лея бронз, имам куп други..."

Повече за КТБ не желая да говоря.

Аз ви моля шейха на Оман от "Беловодски път" да го каните, да викате неговите петролни магнати, да викате г-н Цацаров, да го питате има ли арестуван. Защото не може най-голямата кражба в света да няма нито един арестуван... Мен не ме питайте. Такива хора ми откраднаха парите. Щастливи ли сте? 

Той изчисли, че българският данъкоплатец ще плати минимум 10 млрд.

"Този, който ме пита, той ще ги плати. Аз ще си зануля... имам много бронз да лея вече." 

Преди това за протестите срещу него той коментира, че не се е притеснил, а би го направил, ако види на протестите сериозни имена. Даде пример с Теодосий Спасов, георги Господинов, Христо Мутафчиев.

После на стената на Господинов във фейсбук се появи следният диалог:

Janina Dragostinova: Министърът на културата обяви по БНТ, че нямало да си плаща данъците вече. Весела държава! И още рече, че ако Georgi Gospodinov му поискал оставката, щял да се замисли. Господинов, топката е в теб. Ритай и ако може гол да е!

Georgi Gospodinov: Току що се връщам от среща и четене в село Житница с едни много истински хора и научавам. Разбира се, че не зависи от мен, но моето мнение - да, мисля, че трябва нов човек да поеме Министерство на културата, по-скоро експерт, като Мартин Иванов от служебния кабинет. Това е личното ми мнение. (да уточня, аз самият съм отказал през този юли, и пак бих отказал, да няма спекулации:) И не е ли несериозно по такъв начин да се поставят нещата?"
 

Ключови думи

Коментари

Радев

Рашидов е пълен простак и никак не му подхожда да е какъвто и да било министър и най-вече на културата.

Обикновен гражданин

Простак е разбира се, Вежди Рашидов. Примитивен, алчен и крадлив простак. Това се вижда и с просто око. Ама не е луд този, който яде баницата... Явно, някому той добре върши работата, за да го слагат втори мандат за министър на културата. Кому е изгодно това? Над това трябва да се замислим.

A daнъчните какво казаха, че леарните ти ще работят....и няма да плащаш!? ПФУ министър!

Edna

В. Рашидов е с пълен дефицит на култура- в отношенията с българите, в отношенията с държавата- не иска да плаща данъци...

Развеселен

Вежди, бъди мъж, на какъвто се правиш и дай поста на някой човек, който разбира от културмениджмънт. Не мога да повярвам, че в ГЕРБ няма млади, подготвени специалисти. Отказвам да го повярвам!

Обнадеждена

И да бъде чут, гласът ни едва ли ще бъде зачетен от самозабравили се ветропоказатели като Рашидов. Благодаря на Георги Господинов! Ако културата все още има някакво значение сред кражбите, боричканията за постове и жълтурията, които ни заливат отвсякъде, неговият глас ще има значение!

StoyanA

Самозабравил се пияндурник. Скулптур, а? По-скоро СИКаджийски мениджър...

Ivan 25

Как добре си пролича културата на министъра на културата!

Смърф

Вие представяте ли си в цивилизована държава министър да каже, че няма да плаща данъци? Но какво може да се очаква от слуга на олигархията?

Бореца

Веждито е пич! И голям патриот. Нима искате някоя мека китка, някакъв зализан метросексуален обект за министър? Или някой страхлив, наплашен чиновник?

култура ми Кънчо

Мултака се самозабрави.

вени

Сефте! Той така си живееше и при комунизма, и в зората на мутрите, и при Бойко, и сега пак при Бойко!Да не говорим за стойността на творчеството му!Да си ходи в леярната и да си лее колкото ще! И както винаги - без данъци! Не му слушайте глупостите какво бил платил. Да каже колко са милионите на сина му в КТБ и откъде ги е изкарал!

деси

Еми след като министъра не ще да плаща данъци върху приходите си като физическо лице, какво да кажем останалите дето нито имаме неговите приходи, пък си плащаме данъците, щото няма къде да ходим.И да припомним на министъра - неговата заплата е от нашите данъци.

Ясно е,

че мултаците са основоположници на модела КОЙ.И не беше ли господина произведен в почетен мултак от мултаците? Беше.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.