Втората визита на "Тотнъм Хотспър" на Балканите в рамките на седмица мина с любопитен случай. "Шпорите" биха "Шкендия" с 3:1 на националния стадион в Скопие, но не това ще се запомни, а подмяната на вратите преди двубоя с тима от Северна Македония.

Оказа се, че рамките на арената, домакинствала на мача за Суперкупата на Европа през 2017 г., са по-къси с 5 см. Това забелязаха първо вратарите на гостите Джо Харт и Юго Лорис по време на загрявката. "Тотнъм" веднага алармира делегата на УЕФА и при меренето се установи, че това действително е така. Бяха донесени и монтирани други врати - вече изрядни.

Треньорът на "шпорите" Жозе Моуриньо публикува снимка в инстаграм и следния текст:

"Помислих, че съм пораснал, но после осъзнах, че вратата е с 5 сантиметра по-ниска. "Шкендия" - 1:3." 

"Беше забавно, когато преди мача нашите вратари ми казаха за това, обясни Специалния на видеобрифинга след двубоя. - Исках сам да се уверя и наистина бе така. Вратарите прекарват часове наред край врати и бързо могат да усетят, ако не са по размери. Аз не съм вратар, но съм във футбола от дете и също ми направи впечатление, когато си протегнах ръката нагоре, заставайки на голлинията. Сезирахме делегата на УЕФА и малко по-късно опасенията ни се потвърдиха. Настояхме тези врати да бъдат подменени с такива с реалния размер."

"Тотнъм" не вини "Шкендия" в злонамереност. Македонският тим пък се оправда, че това не е неговият стадион (той не отговаря на изискванията на УЕФА), поради което не е бил наясно с проблема.

Миналия четвъртък лондонският отбор спечели с 2:1 срещу "Локомотив" (Пловдив) - с обрат. Снощи при завръщането си на Балканите тимът на Моу отново не блесна, като пак трябваше да води битка за победата.

Ерик Ламела откри в 5-ата минута, а в 55-ата Нафиу простреля Джо Харт, който бе привлечен в Северен Лондон през лятото и направи дебют. Сон върна аванса на "шпорите" в 70-ата, а в 79-ата Хари Кейн приключи спора.

В плейофа за влизане в групите "Тотнъм" приема "Макаби" (Хайфа) идния четвъртък.