Няма да подценим съперника, шансовете са 50 на 50. Това заяви старши треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев на брифинг преди утрешния двубой от третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу "Б36 Торсхавн".

Двубоят с представителя на Фарьорските острови е в четвъртък от 20:00 часа на стадион „Българска армия“. При успех "червените" ще достигнат до плейофа за групите. В предишната фаза те елиминираха силния "БАТЕ Борисов", но в първия предварителен кръг едва не отпаднаха от малтийския "Сайрънс".

Точно това кара Белчев да е предпазлив. "Б36 Торсхавн" е полуаматьорски - треньорите и играчите си изкарват хляба с други дейности.

„Това, което знаем за противника, е, че е изключително добре подготвен физически отбор от млади футболисти, не се отказват, а като данни се доближават до "БАТЕ Борисов", рече Стамен Белчев. - Не са на тяхното ниво, но в никакъв случай не бива да ги подценяваме. Ние във всеки мач от първата минута се опитваме да вкараме гол, някой път се случва, друг път - не. С футболистите постоянно говорим, че трябва да бъдем винаги на 100% готови, за да оправдаваме очакванията на феновете. Напрежение не трябва да има. Мисля, че шансовете са 50 на 50, няма да ги подценим, ще подходим съвсем сериозно към противника.“

Той поясни, че ЦСКА-София още не мисли за поведното си тежко гостуване в Първа лига - на "Локомотив" (Пловдив) в неделя.

„Следваме си програмата, след това ще мислим за "Локомотив". Нямам проблеми с контузени след мача с "Лудогорец", всички са здрави, има леко натрупана умора, надявам се до мача утре всички да са на разположение. Играем в цикъл четвъртък - неделя, със сигурност има умора, в един момент ще се усети, но сме 20 души, длъжни сме да се справим със ситуацията. Мисля, че всички играем за България, навсякъде другаде биха отменили мача, не искам да коментирам тази ситуация повече“, продължи той по повод това, че "Локомотив" отклони молбата от стадион "Българска армия" за отлагане на срещата.

Белчев обясни, че Ахмед Ахмедов вече тренира, но не е готов за игра, след като даде положителна проба за коронавируса. Петър Занев също е дал две отрицателни проби, но е имал усложнения, поради което му е дадена по-дълга почивка.

"Аз винаги съм искал нашият отбор да показва това, което може и работи. Можем да говорим, че сме свършили някаква работа, когато противникът се съобразява с нас. Когато в един мач се решава кой ще продължи, готови сме за вариант с продължения и дузпи. Ако се наложи, мисля, че ще се справим. Да, когато има пропуски, е неприятно, но Али Соу е доказал, че е страхотен футболист“, добави специалистът.