Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Френското законодателство, изискващо собствениците на жилища да получат разрешение от градската управа, за да отдават имотите под краткосрочен наем, например чрез платформи като "Еърбиенби" (Airbnb), отговаря на европейските правила. 

Това постанови днес Съдът на ЕС, информира ДПА, цитирана от БТА.

Делото, по което съдът се произнесе, включва две компании, глобени от управата на Париж, защото давали под наем апартаменти студиа в "Еърбиенби", без предварително да получат разрешение от градските власти.

Фирмите обжалваха глобите в дело, което стигна до касационния съд на Франция, а той се обърна към СЕС за насоки по прилагането на правилата на ЕС за вътрешния пазар.

Според европейските съдии френските разпоредби, които обхващат градове с население над 200 000 души, са в съзвучие с правилата на ЕС и насърчават страните членки да се борят с недостига на жилища. Кметът на Париж Ан Идалго приветства решението.

Френската столица е сред няколкото европейски града, които се опитват да ограничат дейността на платформи за краткосрочно наемане на жилища като "Еърбиенби" заради рязкото увеличаване на наемите за местните жители и недостига на жилища. Делото сега се връща във френските съдилища за окончателно решение по делото според насоките, дадени от СЕС.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.