"Най-бедният президент в света", както е известен уругвайският президент Хосе Мухика,  получи невероятно предложение от анонимен арабски шейх  за своя автомобил Фолксваген "костенурка", пише сайтът rt.com.

На Мухика е предложена цена от 1 млн. долара, за да продаде ретро авотмобила си. Уругвайският президент е заявил пред медиите, че ще приеме, а всички пари ще отидат за благотворителност. Хосе Мухика получава прозвището "най-беден" президент именно заради това. Всички пари, които получава, той раздава на нуждадещите се.

77-годишният президент няма лъскава резиденция, а малка ферма и кара кола на 27 години. Отказва се от луксозната къща преди години, живее със съпругат си в скромен дом, охраната му е от двама полицаи. Единствената ценност, която притежава е 1987 г. e Volkswagen Beetle от 1987 година.

В официалните му декларации за приходи, Мухика печели по $ 11,000 на месец, 20% от които отиват за политическото му движение. По-голямата част от остатъка той дарява за благотворителност в подкрепа на бедните.