"Локомотив" (Пловдив) първи ужили "Тотнъм", но това ужилване трая само осем минути - "шпорите" не допуснаха изненада и продължават в третия кръг на Лига Европа с 2:1 след обрат на стадиона в парка "Лаута".

Георги Минчев откри с глава в 70-ата минута и "Тотнъм" потрепери. В 77-ата обаче гостите получиха дузпа за игра с ръка на голлинията, реферът изгони Бирсент Карагерен (втори жълт картон за невъздържано поведение) и Диниш Алмейда (той спря топката с ръка), а Хари Кейн изравни от наказателния удар.

Локо рухна с девет души, а в 85-ата Ндомбеле вкара за 2:1.

"Смърфовете" направиха приличен мач срещу миналогодишния финалист в Шампионската лига, който доминираше през целия мач и пропусна куп положения.

Жозе Моуриньо не подцени мача, както обеща още вчера на видеоконференция в Лондон. Той заложи на състав, с който "Тотнъм" би играл и във Висшата лига. Атаката на тима водеха Хари Кейн и Хюн Мин Сон.

Бруно Акрапович и Жозе Моуриньо.

Кореецът можеше да открие още във 2-ата минута, но Мартин Луков парира удара му. В 10-ата Бергвайн нацели напречната греда от упор пред рамката. "Шпорите" можеха да решат всичко още в самото начало, а Локо извади късмет.

Постепенно домакините се стабилизираха. В 26-ата минута гостите имаха претенции за дузпа за нарушение на Лукас Масоеро срещу Бергвайн, а положението бе "на кантар".

До края на полувремето "Тотнъм" имаше още две добри ситуации. А в добавеното време "Локомотив" създаде най-добрата си ситуация до момента - Карагерен не уцели вратата с изстрел от добра позиция.

След почивката Луков продължи с отличните си изяви, а близо до откриване на резултата бяха Сон и Кейн. Грандът диктуваше събитията, но беше "приспан" при статично положение и отлична асистенция на Димитър Илиев към Минчев.

Така започна развръзката и жалко, че малко хладнокръвие и класа не стигнаха на "Локомотив" да поднесе сензация. "Тотнъм" ще гостува идния четвъртък на македонския "Шкендия", който отстрани румънския "Ботошани" с 1:0 като гост.