Със сини сливи и тоалетни чинии антиправителствените демонстранти от групата "Системата ни убива" се изправиха срещу Партийния дом в 71-вия ден от протестите с искане за оставка на кабинета, на главния прокурор Иван Гешев, а от днес - и на парламентарната шефка Цвета Караянчева.

Майките от "Системата" замеряха със сливите фасадата на сградата, която от 2 септември помещава Народното събрание - препратка към изтекли записи, приписвани на премиера Бойко Борисов, в които по адрес на Караянчева се отправят обидни квалификации.

Тоалетните чинии пък са по повод на това, че вчера от гражданското обединение се бяха барикадирали във фоайето на Партийния дом, като по думите им Караянчева им е забранила и достъпа до тоалетните в сградата.

Демонстрантите бяха изведени със сила от там - с НСО - по разпореждане на парламентарната шефка.

На жълтите павета и тази вечер има протестиращи. Днес ораторите от Отровното сило поставиха акцент и върху състоянието на медийната свобода у нас, цитирайки критичните доклади за България, в които се посочва, че има непрозрачна медийна собственост, която се използва за политическо влияние и очерняне на критиците.

 

 

Публикувахте от Системата ни убива в Четвъртък, 17 септември 2020 г.