"Ливърпул" и "Лийдс" си вкараха седем гола в зрелищен мач от първия кръг на Висшата лига - 4:3. Така започна защитата на титлата на "червените", а Мохамед Салах реализира хеттрик.

"Лийдс" се завърна в елита и игра атакуващо срещу най-силния в Англия в неговия дом, но и показа липса на опит и наивитет, от които шампионът се възползва.

Салах откри в 4-ата минута, а в 12-ата Джак Харисън изравни. Върджил ван Дайк върна аванса на домакините в 20-ата, но в 30-ата Патрик Бамфорд направи 2:2 при грешка в отбраната на гранда този път.

Салах не чака много и в 33-тата заби страхотно попадение за 3:2.

"Лийдс" не се предаде и Милош Клих изравни в 66-ата, но в 87-ата "Ливърпул" получи още една дузпа и египтянинът донесе трите точки с нов точен удар от 11-те метра.

По-рано днес "Арсенал" разби друг новак - "Фулъм", с 3:0 като гост. 

Александър Лаказет направи добавка за 1:0 още в 9-ата минута. След почивката развръзката дойде бързо, макар че и до момента да личеше превъзходството на "топчиите" и че лондонският им съперник трудно ще вземе нещо от двубоя.

В 49-ата новото попълнение Габриел удвои, а в 57-ата Пиер-Емерик Обамеянг оформи 3:0. Със силен мач с две асистенции се отличи Вилиан, който също пристигна на "Емиратс" това лято - като "свободен агент" от "Челси".

"Арсенал" продължава впечатляващото си представяне от края на миналия сезон, в който спечели Купата на Футболната асоциация. Преди две седмици би и "Ливърпул" за трофея "Къмюнити шийлд".

"Фулъм" пък имаше тежък сблъсък с реалността при завръщането във Висшата лига. Домакините едва не откриха резултата в самото начало след грешка в защитата на "артилеристите", но след това съперникът им влезе в ритъм и не срещна големи трудности.

Срещите на "Манчестър Сити" и "Манчестър Юнайтед" са отложени заради участието им в евротурнирите през август. По-рано днес "Кристъл Палас" спечели с 1:0 срещу "Саутхемптън". По два мача се играят в неделя и понеделник.