Денят на Съединението е и ден 60 на протестите в центъра на София с искания за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор. Граждани се събраха отново и затвориха движението между Министерския съвет и президентството, като вече по средата се намира и Народното събрание, което от 2 септември заседава в бившия Партиен дом на ЦК на БКП по решение на управляващите и след ремонт. Хората от протеста казват, че заедно честват празника и са обединени в исканията си. Надсловът е "Заедно сме и не ни е страх". Донесоха и голям български трибагреник.

Докато тече ден 60 на протестите, контрапротестно шествие тръгна от НДК. Исканията обаче за да импийчмънт на президента Румен Радев, обвинен, че е разединител на нацията, както твърдят и управляващите, а премиерът Бойко Борисов и в обръщението си по случай 135-ата годишнина от Съединението нарече това "национална мерзост" в редактираната версия. 

Контрапротестиращите, [ествайки, обявиха подкрепа за главния прокурор Иван Гешев пред Съдебната палата. Поздравиха и полицията за действията й в нощта на 2 септември, когато се стигна до тежки сблъсъци, имаше ранени и полицаи - от бомбички, и протестиращи - от палки, лютив спрей и стълкновения с униформените. Пострадаха и журналисти, а сигналите за полицейско насилие растат.

Тези граждани ще внасят и подписка в прокуратурата срещу Отровното трио - за опит за преврат.

"Марш на Съединението" в Пловдив и 50 м трибагреник 

Площад "Централен" в Града под тепетата е мястото, на което в 18,30 беше обявено началото на "Марш за Съединението". Шествието носи дълго 50 м и широко 4 м българско национално знаме. Маршът е протестен.

Двама от членовете на Отровното трио също са в Пловдив.

В Пловдив в този час на.площад "Съединение" е кулминацията на тържествата за празника. Там са президентът Румен Радев, председателката на парламента Цвета Караянчева и много други официални лица. Там е и традиционната заря-проверка. 

Откъм шествието се чуват викове "Оставка" и "Мафия".

На живо предава столичният общински съветник Иво Божков, известен със своите стриймове.

 

Очаквайте подробности.