Един човек е загинал, мъж и жена са с тежки травми, а сруги петима са ранени, но са вън от опасност за живота. Това е равносметката след нападения с нож в центъра на втория по големина град във Великобритания - Бирмингам. Сигналът са случващото се е дошъл малко след полунощ местно време в полцията.

Първоначално органите на реда отказваха да съобщят броят на ранените и тяхното състояние. Часове по-късно дойде официална информация, а Стив Грахам, началник в местната полиция съобщи, цитиран от Би Би Си, че засега "няма предположения атаките да са свързани с тероризъм".  

Властите издирват един заподозрян за нападенията с нож. Тече разследване по различни версии за случилото се. Увеличена е и полицейската сила в града. 

Първоначалната информация за кървавата история бе за няколко души, намушкани с нож.

Полицията заяви в комюнике, че е получила сигнал около половин час след полунощ за ранен с нож човек в центъра на града. След това са подадени сигнали за още подобни нападения.

"Незабавно се отзовахме, заедно с колеги от бърза помощ", каза полицията в "Туитър".

"Още работим по това да установим какво се е случило... На този етап не е редно да спекулираме за причините за станалото", се казва още в туита. 

Отцепени са няколко района в града и има затворени улици, съобщи Ройтерс.