Ден 59 на антиправителствените протести настъпи с призив за ново "Велико народно въстание" и продължава мирно - традиционно на Ларгото, а после и на Орлов мост. 

На 10.09, четвъртък, всички свободни българи се вдигаме отново на Велико народно въстание II пред бившия Партиен дом на Ларгото в София от 08:00. Пуснете си отпуск. Повикайте ваши приятели, близки и колеги. Важно е за всички нас!

Това написаха днес във фейсбук организаторите на протестните действия срещу правителството и главния прокурор - Отровното трио. Тримата - адв. Николай Хаджигенов, Велислав Минеков и Арман Бабикян, призовават за нов голям протест, който да повтори като численост и активност този от втори септември. 

"Пародията със събраните гласове за нова Конституция е позорна за България! Ние няма да забравим, ние няма да простим! Ние няма да забравим "кървавата сряда". Няма да простим на политиците и на Борисов, които изцапаха ръцете си с кръв. НАС НЕ НИ Е СТРАХ!", продължава още тяхното съобщение. 

Призиви за Велико народно въстание II се чуват и тази вечер - от ораторите на импровизираната прибуна в триъгълника между президентството и сградите на правителството и президентството. Коментират се и днешните съдебни решения, с които бяха пуснати всички задържани от полицията на 2 септември, с изключение на един. 

Своето място в речите намери и лидерът на "Воля" Веселин Марешки, който днес нарече протестиращите "изроди" и заяви, че с призивите им за бойкот на веригите му от аптеки и бензиностанции, само вдигнали оборотите на обектите му. 

"Утре нашият протест е го наречем празник, защото това наистина е празник. Българите без чужда помощ сме извоювали нашето съединение. Утре ще празнуваме нашето съединение - на достойните, свободните, почтените хора", заяви по повод утрешния 6 септември Минеков.

След което на площада зазвуча традиционно химна. А след него демонстрантите се отправиха към Орлов мост, който вече не е блокиран от палатки, но бива блокиран от няколко вечери за кратко от хората.