В около 3 ч тази нощ екипи на полицията и жандармерията започнаха отстраняване на палатковия лагер на Орлов мост в София.

Полицаите за втори път изнасят палатки, разбутват наредените елементи от градската среда, пейки, тенти и палатки на протестиращите, които стоят вече близо два месеца на централния столичен булевард.

Видно тази нощ, след най-големия протест досега, който събра десетки хиляди между президенството, Министерския съвет и бившия Партиен дом, протестиращите на Орлов мост са далеч по-малко. 

Жандармерията и полицията в центъра пък достига няколко хиляди души. По-рано днес те бяха обстрелвани с бомбички, фойерверки, бутилки и всякакви други части от лагера на Ларгото, който също беше разрушен. Полицаите биха протестиращи и ги пръскаха с лютив спрей, пострадаха и журналисти.

Още в първите дни на протеста полицията "изнесе" лагера на Орлов мост, но на следващия ден той се завърна, и премиерът Бойко Борисов обясни, че е разпоредил на полицията повече да не го пипа. Явно след тази нощ е променил решението си.

Видео на премахването на лагера, който за едни беше символ на протеста, а за други - досадна блокада на ключов булевард в центъра на най-големия град, бе пуснато от младежката организация на "Да, България":