Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В около 3 ч тази нощ екипи на полицията и жандармерията започнаха отстраняване на палатковия лагер на Орлов мост в София.

Полицаите за втори път изнасят палатки, разбутват наредените елементи от градската среда, пейки, тенти и палатки на протестиращите, които стоят вече близо два месеца на централния столичен булевард.

Видно тази нощ, след най-големия протест досега, който събра десетки хиляди между президенството, Министерския съвет и бившия Партиен дом, протестиращите на Орлов мост са далеч по-малко. 

Жандармерията и полицията в центъра пък достига няколко хиляди души. По-рано днес те бяха обстрелвани с бомбички, фойерверки, бутилки и всякакви други части от лагера на Ларгото, който също беше разрушен. Полицаите биха протестиращи и ги пръскаха с лютив спрей, пострадаха и журналисти.

Още в първите дни на протеста полицията "изнесе" лагера на Орлов мост, но на следващия ден той се завърна, и премиерът Бойко Борисов обясни, че е разпоредил на полицията повече да не го пипа. Явно след тази нощ е променил решението си.

Видео на премахването на лагера, който за едни беше символ на протеста, а за други - досадна блокада на ключов булевард в центъра на най-големия град, бе пуснато от младежката организация на "Да, България":

Коментари

Колю Колев's picture
Колю Колев
арсений

Респект

Полицията демонстрира, че е светлинни години по-близо до Европа от "протестиращите". Респект!!!
 's picture

godo1952

Калин

Румен Радев, Васил Божков , БСП използват криминален контингент за погромите по улиците. Вие си пишете анализи, само че има неща които са толкова очевидни, че всякакви анализи звучат тъпо и безпочвено. Ами палатките пълни с бомбички и коктейли "Молотов", болниците пълни с ранени полицаи, вие сте тръгнали да пишете глупости. Та от кадрите всички виждаме татуирани простаци, налитащи да се бият с полицията. Кой докара криминалния контингент по улиците, кой му плаща, това тепърва ще става все по-ясно.. Опикаха и осраха София, хора които с Борисов или без Борисов, ще са си същите татуирани , миришещи на бира, необразовани простаци. Ако докоснеш полицай в САЩ с пръст - вече имаш проблеми. Вие въобще не се интересувате от хората, които не протестират. Не пишете за тях. Те не ви интересуват. Хората, които бягат на работа по болниции и офиси. Пишете за Гошо Тъпото, за Копейкин или за Хаджионя, за Лайникян... Само, че на изборите, тези които сега мълчат и вие не ги отразявате като съществуващи, ще върнат този бумеранг, същият които получи Румен Радев от ДПС. Продължавайте да пишете за Гошо Тъпото, за Копейкин,за Хаджионя, за Лайникян... и за онези гамени, мятащи павета и носещи чукове. Когато дойдете в болницата, където кипи денонощен труд, и където не можеш да си позволиш да отсъстваш,тогава извикайте Лайникян и Гошо Тъпото да ви лекуват...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.