Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На 8 септември, вторник, ще започне изплащането на пенсиите за септември, съобщиха от Националния осигурителен институт. 

Еднократна допълнителна сума от 50 лева към пенсиите и за септември 2020 г. ще получат всички около 2 120 000 български пенсионери, като тези средства бяха обещани от правителството за август, септември и октомври, припомнят от институцията.

Добавката се изплаща към пенсията или сбора от пенсиите заедно с другите добавки и компенсации към тях, а също така и над размера, ограничен до максималния размер на получаваните една или повече пенсии.

От НОИ припомнят, че допълнителна сума в същия размер получиха всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии, и за август.

За изплащането на тези добавки правителството отпусна допълнителни 106 043 350 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 г.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.