Най-голямата звезда на "Барселова" - Лионел Меси - е поискал да напусне "Барселона", съобщиха Би Би Си и другите световни агенции. Аржентинският нападател е уведомил клуба, че иска да се махне, а причината за това е разговор с новия треньор на клуба Роналд Куман. Холандецът е бил категоричен и е заявил на футболиста, че „привилегиите му в "Барса" приключват”, подчертавайки, че основната задача в новия сезон ще бъде „отборът”, а не отделни единици в него.

Лионел Меси иска да активира клаузата в договора си с "Барселона", която му позволява да си тръгне след всеки сезон. Контрактът е до 2021 г. Според едни клаузата за напускане е трябвало да бъде активирана до 10 юни тази година и не е валидна. Според футболиста е в сила заради удължения заради коронавируса сезон. 

Футболистът е уведомил ръководството на клуба за тежкото решение чрез системата "бурофакс", която се използва за сертифицирана комуникация само в Испания. Човек от клуба е потвърдил за получен факс от Меси, твърди испанското радио Cadena SER.

Откупната клауза на Меси в договора е в размер на 700 млн. евро. Към него интерес проявяват европейските клубни грандовете "Интер", ПСЖ, "Манчестър Сити" и "Манчестър Юнайтед".

Преди дни "Барселона" официално назначи за треньор Роналд Куман, който ще започне чистка в клуба. Един от сигурните напускащи "Камп Ноу" е и добрият приятел на Меси - Луис Суарес.