Гърция въвежда задължително носене на маски в затворени помещения и навън на остров Миконос и в северния Халкидически полуостров, съобщи днес Блумбърг.

Властите са решили също да отложат каквито и да са публични събития и да забранят събирането на повече от девет души на едно място в двете туристически дестинации, предаде агенцията. 

Мерките се налагат, след като вчера Гърция отчете 269 нови случая на зараза с коронавирус, рекорд от началото на пандемията, посочва Блумбърг.

Заповед на гръцкия зам.-министър на защитата на гражданите Никос Хардаляс, цитирана от Нова телевизия предвижда, че на Миконос и в Халкидики се прекратяват всякакви масови прояви като лайв партита, търговски панаири, религиозни шествия, пазари на открито.

Забраняват се всякакви събирания на повече от девет души на едно място по каквато и да било причина както на обществени, така и на частни места.

В заведенията за обществено хранене се позволяват максимум до четирима души на една маса. Ако става дума за роднини от първа степен, се разрешават до шестима.