Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Софийската районна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност две лица във връзка с инцидент, случил се по време на протест пред румънското посолство в София. 25-годишният Г. Г. е обвиняем за престъпления по чл. 216, ал. 1 от НК и чл. 325, ал. 2 от НК, а обвиняемият С. А., на 32 години, за престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Това съобщават от държавното обвинение. Първият текст е за "унищожаване и повреждане", а вторият - за хулиганство, "съпроводено със съпротива срещу орган на властта", съпроводено с изключителен цинизъм и дързост.

Ето как продължава съобщението на прокуратурата:

Г. Г. е обвинен в това, че на 17 август на кръстовището на бул. „Михай Еминеску“ и бул. „Шипченски проход“, около 21.30 ч. противозаконно е повредил чужда движима вещ - лек автомобил, собственост на Е. М., като счупил чрез удари с ръце предно панорамно стъкло на автомобила и скачайки е повредил предния капак на автомобила. На Г. Г. е повдигнато обвинение и за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост – попречил на Е. М. да премине с управлявания от нея лек автомобил през горепосоченото кръстовище, като блъскал по лекия автомобил, качил се на предния капак и счупил предно панорамно стъкло, отправяйки обидни думи към Е. М., защото не е изразила съгласие с действията на протестиращите, като действията извършил пред двете ѝ непълнолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила.

На С. А. е повдигнато обвинение за това, че по същото време и на същото място е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, за да попречи на Е. М. да премине с управлявания от нея лек автомобил през кръстовището, блъскал по лекия автомобил, изкъртил с ръце задна регистрационна табела на автомобила, които действията извършил пред двете ѝ непълнолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила. Г. Г. и С. А. са неосъждани.

Вчера с постановления на прокурор при Софийската районна прокуратура двамата обвиняеми са привлечени към наказателна отговорност. Спрямо С. А. е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 500 лева. Г. Г. е задържан за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо него.

Действията по разследването продължават под ръководството на Софийската районна прокуратура. 

Ключови думи

Коментари

Колю Колев's picture
Колю Колев
арсений

Омазването на държавни сгради

Омазването на държавни сгради с яйца, домати и боя не е ли увреждане на държавно имущество?! Не желая с парите от моите данъци да се чистят и ремонтират щети и фасади, осрани от лумпени, повечето от които не плащат никакви данъци!!!

Герберастия

Когато заравяха тонове боклуци в почвата мълча.. като WWF съобщи, че в България няма нито една останала жива река отиде да си вземеш заплатката за тролене. Червен боклук на Еднокнижния проститутка

Провокации до дупка

Лелката с колата направи опит за убийство. Защо няма действия срещу нея? Да и вземат децата и да я вкарат в килия
Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

В лудницата

Принудително въдворяване в Карлуково.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.