Кристиано Роналдо е бил предложен на няколко европейски гранда, сред които и "Барселона". С такова твърдение се ангажира популярният испански спортен журналист Гилем Балаг пред Би Би Си Радио 5.

Причината е тежката криза, причинена от пандемията. "Ювентус" плаща малко над 30 милиона евро годишно на звездата и иска да си ги спести. През миналата седмица клубът назначи Андреа Пирло за нов треньор на мястото на Маурицио Сари и той вече започна чистка, като освободи Блез Матюиди, а ще го последнат и други.

Близо до изхода е Аарън Рамзи, който беше привлечен миналата година с огромна заплата. Според телевизия "Медиасет" днес Пирло се среща с шефовете на клуба, на която трябва да се реши кой измежду Роналдо и Паоло Дибала да бъде продаден.

"Роналдо е бил предложен навсякъде, дори на "Барселона", твърди Балаг. - Но не съм сигурен кой ще се съгласи да плаща толкова много пари на Роналдо, дори "Ювентус" да успее да се раздели с него."

"Барселона" обаче също е в много сложно финансово състояние, дори да се предположи, че иска да събере Меси и Роналдо в един отбор. От друга страна каталунците продължават да не могат да склонят аржентинеца за нов контракт.

Завръщане на Роналдо в "Реал" (Мадрид) не изглежда реално - преди дни испанските медии обявиха, че клубът няма да прави трансфери това лято, а само ще си прибере преотстъпени играчи. "Реал" и от принципна гледна точка не искал да си прибере обратно аса, според Балаг. 

Наскоро издания оповестиха, че през зимата Роналдо поискал да бъде трансфериран в "Пари Сен Жермен" и това не беше опровергано от никой.

"Причината Роналдо да бъде свързван с ПСЖ не е в това, че този клуб го иска. А че агентът му Жорже Мендеш е натоварен със задачата да му намери нов отбор", обяснява слуха журналистът.

Любопитно е, че президентът на "Ювентус" Андреа Аниели обяви след спечелената титла на Италия, че е сигурен в оставането на Кристиано в Торино поне за още един сезон, когато изтича договорът му.