Стабилизиран е най-тежко пострадалият от кървавото меле между сирийци и афганистанци, което се разрази снощи в бежанския лагер в Харманли. Мохамад Ханиф е наръган в диафрагмата, но е стабилизиран и ще живее. Това стана ясно от хасковската болница, където той е настанен с още един афганистанец - Белал Хусеин. Вторият обаче е прободен само в ръката.

"Там са 1300 човека - сирийците са най-много, афганистанците са втори по численост. Не могат да се понаст заради верски различия и винаги са тлеели конфликти и е имало търкания. Просто сега за пръв път са извадени ножове", ракзазаха пред Клуб Z запознати.

Конфликтът между двете групи стартирал извън лагера - в кръчма, защото бежанците са на свободен режим. Там били две компании сирийци и афганци. "Както е известно, те не могат да носят на пиене и употребят ли алкохол, става страшно", добавиха нашите източници.

Едните казали нещо напряко на другите, но само са се сдърпали.

Когато вече отишли в общежитието, което е бившата казарма, група от сирийци щурмувала блока, в който са настанени афганците. Боят е продължил дълго, изпотрошени са легла, врати и прозорци.

Намесата на полицията усмирила положението. По случая е образувано разследване, а засиленото присъствие на униформени продължава.