"Отчаян съм от така предложеното правителство. Няма нужда от толкова вицепремиери без портфейли. Каква евроинтеграция за Меглена Кунева - не е сериозно, тъй като ние от 7 години сме в ЕС."

Това заяви пред Би Ти Ви по повод новия кабинет депутатът от БСП Георги Кадиев. Според него единствено Томислав Дончев има основание да стана вицепремиер.

"Бог да пази републиката от министър като Божидар Лукарски. Трябва да имаш някакво отношение, някакви познания по ресорите. Нищо лично - той дори ми е симпатичен с нелепостите, които говори, но тук става въпрос за сериозни неща", каза Кадиев. Така той коментира евентуалното назначаване на Лукарски за министър на икономиката. „За да бъдеш министър трябва да знаеш колко етажа има министерството. Не може един ден министър на спорта, на другия на транспорта”, изтъкна червеният депутат.

Той нарече министрите на ГЕРБ "претоплена манджа" и припомни, че хората излязоха срещу тях на улицата.

Декларацията от вчера на ГЕРБ и Реформаторския блок пък е детско-юношеска литература, все едно някой от "Амазон" им е писал програмата, смята още Кадиев. Единственото различно и хубаво нещо в този кабинет е Ивайло Калфин като социален министър.

"Затварянето на КТБ е лош вариант", коментира още Кадиев. Той потвърди, че се е срещал с Цветан Василев през юни. „Срещал съм се с 99% от българските банкери; с г-н Цветан Василев съм се срещал през лятото. Въпросът е не с кого и къде съм се срещал, а какво си правил. Аз не съм взел никакви пари от неговата банка, компанията ми има 5% акции, които ще загубим.”