Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

За първи път от 45 години астронавти се приводниха след полет в космоса - но не това е истинското постижение на SpaceX и екипажа на капсулата "Дракон", която "цопна" снощи в Мексиканския залив.

Боб Бенкен и Дъглас Хърли станаха първите хора, пътували извън орбита, благодарение на частна компания. В добавка, капсулата ще бъде ползвана отново, пробив в космонавтиката, който значително ще намали цената на пътуването отвъд Земята.

 

Парашути помогнаха на "Дракона" да се приводни, но истинското предизвикателство беше да се предпазят астронавтите от високите температури при влизане в атмосферата.
Нямаше никакви проблеми с капсулата, но въпреки това на линия бяха няколко екипажа, готови да се погрижат за Бенкен и Хърли.
Хърли и Бенкен са в добро физическо състояние, но видно уморени от натоварващото връщане от Международната космическа станция.
Усмивка се появява на лицето на Бенкен, вече стъпил върху твърда земя - за пръв път от май насам.
Дъг Хърли е видно в добро настроение. Астронавтите се прибират при семействата си за заслужена почивка.

 

Коментари

Сигурно е прекрасно да се завърнеш с отлично изпълнена мисия!

Какво ли удовлетворенние чувства човек в такъв момент!?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.