"Арсенал" спечели Купата на Футболната асоциация с обрат на финала на "Уембли" - 2:1 срещу "Челси". Така "топчиите" завършват с трофей лош сезон, в който направиха и треньорска смяна. Отличието дава право на тима за участие в Лига Европа - лондончани бяха пред угрозата да не играят в евротурнирите от есента.

Кристиан Пулишич ефектно изведе "Челси" напред в 5-ата минута, а "сините" още известно време имаха преимушество, но "Арсенал" отвърна, изнесе играта напред и стигна до изравняване.

В 27-ата минута Пиер Емерик Обамеянг беше фаулиран в наказателното поле и малко след това направи 1:1 от дузпа. Нататък "Арсенал" продължи да е по-добрият отбор, а "Челси" понесе удари - заради контузии бяха заменени капитанът Сесар Аспиликуета и Кристиан Пулишич, може би най-добрият в редиците.

Американецът скъса мускулни влакна веднага след почивката - при пореден свой пробив, при който можеше да отбележи още веднъж.

В 67-ата Обамеянг майсторски матира защитата и вратаря на съперника - 2:1. А пет минути по-късно Матео Ковачич пресилено бе изгонен заради втори жълт и червен картон, така за отбора на Франк Лампард задачата стана прекалено трудна.

Обамеянг първо изпусна купата пред съотборниците си...

"Артилеристите" се справиха до края, а Микел Артета, който през декември застана начело на състава, спечели най-стария футболен трофей в света и като треньор, след като го е правил и като футболист. Впечатляващо е, че в последните седмици неговият "Арсенал" победи "Ливърпул" за първенство, "Манчестър Сити" на полуфинала и сега "Челси".

... но след това вече я вдигна на церемония, различна от обичайните на "Уембли". Капитанът сам си взе трофея от поставка край терена.

От всичко това пострада и "Уулвърхемптън", който няма да играе в Лига Европа от Висшата лига, освен ако не спечели турнира този месец. "Вълците" са на осминафинал. "Челси" пък гостува на "Байерн" в Шампионската лига след 0:4 у дома в първата среща.