Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Готова е новата оценка на използваните от ЦСКА-София бази - стадион "Българска армия" и Панчарево. Тя възлиза на 23 310 700 лв., съобщи спортният министър Красен Кралев.

Това е с около 9 млн. по-малко, отколкото при предишното оценяване, обявено в края на март - 32 274 900 лв. Тогава клубът обжалва с аргумента, че стойността е завишена с 10 милиона и претенциите му в огромна степен са уважени.

Така вече не би трябвало да има пречки за учредяване на ново търговско дружество, наречено "Спортни имоти Българска армия АД". В него влизат държавата чрез "Сердика спортни имоти" и ПФК ЦСКА-София ЕАД с посоченото дружество "Арена ЦСКА" ЕООД. Те участват с равни вноски и права, като клубът на Гриша Ганчев трябва да внесе 23 310 700 лв.

Това е причината "червените" да негодуват от първата оценка за 32,2 млн.

Целта е изграждането на нов стадион на мястото на настоящия в Борисовата градина. Създаването на съвместно дружество бе решено през миналата година, след като ЦСКА-София заяви, че не може да се покрива вноските по договора за концесия. И поиска помощ от премиера и Столична община за арената в центъра на София.

"Предстои подписването на учредителните документи на дружеството и внасянето им за вписване в търговския регистър, както и изчистване на задълженията за двата имота към държавата.

Едновременно с учредяване на новото дружество „Спортни имоти Българска армия“ АД се прекратяват и наемните отношения между „Сердика спортни имоти“ ЕАД и „ПФК ЦСКА“ ЕАД за двата имота, добяви Красен Кралев. - В следващите дни предстои среща между заинтересованите страни, на която ще бъдат уточнени всички детайли във връзка с провеждане на описаните по-горе процедури, както и обсъждане на конструктивни идеи за бъдещо развитие на новото дружество и проекта за цялостната реконструкция и изграждане на нов спортен обект."

Ако всичко върви по план в споразумението между ЦСКА-София и държавата, реконструкцията може да започне още тази година или през следващата, стига да бъдат осигурени средствата. "Червените" представиха няколко проекта за новия стадион "Българска армия".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.