Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Инстаграм цензурира публикация на Мадона, в която попзвездата споделя конспиративна теория за коронавируса със своите 15 млн. последователи, съобщи "Гардиън".

Към видеото има и нейно обяснения, че ваксина за COVID-19 е "била открита и одобрена, има я от месеци". Като продължава: "Те по-скоро ще оставят страхът да контролира хората, за да станат богатите още по-богати, а бедните- по-бедни".

Във видеото е записана д-р Стела Иманюъл, лекар от доболничната помощ в Хюстън, щата Тексас, която твърди, че е лекувала 350 пациенти с коронавирус с хидроксихлорохин. Тя говори на група, наречена "America’s Frontline Doctors" (Американски лекари на първи линия) пред сградата на Върховния съд на САЩ. Там се твърди, че лекарството е открито - хидроксихлорохин, и че хората няма нужда да носят маски и да се предпазват.

Инстаграм сложи надпис на видеото: "Фалшива информация". Ограничи разпространението му.

Ани Ленъкс  коментира под публикацията на Мадона: "Това е пълна лудост! Не мога да повярвам, че подкрепяте това опасно шарлатанство. Надявам се, че профилът ви е бил хакнат и ще обясните".

Мадона по-късно изтри публикацията. 

Американският президент Доналд Тръмп получи забрана да пише в туитър за 12 часа, след като пусна клипа, който по-късно беше споделен и от Мадона.

Фейсбук и туитър вече го премахнаха като го квалифицираха като "дезинформация".

Събитието, заснето на клипа, е спонсорирано от организация, наречена "Tea Party Patriots Action". Видеото беше разпространено от крайнодесния сайт "Брайтбарт". Доналд Тръмп сподели различни клипове от събитието със своите 84 млн. последователи в туитър в понеделник, въпреки че съдържанието им е в пълно противоречие с препоръките на здравните експерти в администрацията на американския президент.

През март Мадона описа коронавируса като "голям изравнител".

"Ужасно е, че той ни направи равни в много отношения, но е и прекрасно, че ни направи равни в много отношения", обяви тя тогава.

През май каза, че има антитела, това показало тестването ѝ, като предположи, че тя и екипът ѝ са били болни в края на зимното ѝ турне.

"По това време всички мислехме, че сме хванали тежък грип", обясни попзвездата.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че Мадона е дарила 1 млн. евро на фонда на ЕС, в който се събират средства за ваксина за COVID-19.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.