"Сега преглеждаме камерите. На място не беше установено нарушение от страна на водача. Няма и свидетели." Поведението на протестиращите било недостойно.

Това обявиха днес на брифинг от СДВР по повод инцидент по време на 20-ия ден от протеста. Един от демонстрантите се оплака, че кракът му е пострадал от гумата на автомобил, тръгнал да завива, линейка го отведе в ИСУЛ, а колата и шофьорът останаха задържани от протестиращите няколко часа.

Според СДВР около 21,40 часа протестиращите били на Орлов мост. От полицията преценили, че "при наличието на 7-8 души на кръстовището на "Васил Левски" и "Цар Освободител" да започнем разговори с цел да освободим движението".

"След тази наша преценка движението беше пуснато, като в участъка между бул. "Васил Левски" и Орлов мост беше оставено, тъй като там имаше протестиращи", каза Тони Тодоров, зам.-началник на отдел "Охранителна полиция" в СДВР.

Автомобил тръгнал да завива по освободеното от полицията кръстовище, но е спрян и ограден от множеството.

"Възникна инцидент, водачът на превозното средство реши да даде назад и да се върне. При което се чу вик от намиращо се в близост до автомобила момче и тогава разбрахме, че той има претенция, че едната задна гума е минала през крака му", беше описанието днес на снощната ситуация от представителя от СДВР. "Последва размяна на словесни реплики между водача, нас и протестиращите. Възникна напрежение. Момчето беше закарано в ИСУЛ, прегледано", казаха още от полицията.

Според информацията от СДВР направените на място тестове на шофьора за алкохол и наркотици са били отрицателни.

"Всичко това продължи до 1 часа и 15 минути. През цялото време водихме диалог автомобилът да си тръгне, ако има свидетели на случката, да заповядат в Първо районно, но свидетели не се появиха. Сега преглеждаме камери. На място не беше установено нарушение от страна на водача", казаха още оттам.

И още:

"По думите на потърпевшия едната гума е минала през крака му. Не можем да заявим, че е имало някакво съприкосновение."

Поведението на протестиращите било "недостойно". Хвърляли кенчета от бира, кал от тревата по автомобила, оплакаха се от СДВР.

От полицията казаха още, че са подготвени за днешния протест, който е обявен като национална стачка.

Те призоваха организаторите на протеста за среща, за да се уговорел начинът на провеждането му и кои улици ще бъдат затворени.