„Шоуто на Елън Дeдженеръс“ е обект на вътрешно разследване от „Уорнър медиа“ след няколко сигнала за проблеми на работното място в хитовата развлекателна поредица. Изпълнителните продуценти на продукцията „Телепикчърс“ и разпространителите „Уорнър брос телевижън“ са известили служителите на шоуто още през миналата седмица и са поканили трета независима фирма да направи оценка на работната среда след разговори с настоящи и бивши служители, пише „Варайъти“, позовавайки се на свои източници.

Вътрешното разследване идва малко след като служители анонимно разказаха за неблагоприятна работна среда. През април те се оплакаха от нищожно заплащане по време на коронавирусната криза, а в средата на юли „Бъзфийд“ съобщи за расизъм и натиск в шоуто, позовавайки се на разговори с персонала. Пред изданието член на екипа на шоуто е разказал за агресивни подмятания, неуместни коментари на служител към колегите му, както и шеги с расистки оттенък.

Изпълнителният продуцент Ед Главин пое вината изцяло.

„С разбито сърце и съжаление научихме, че човек от нашето продуцентско семейство е имал негативно преживяване – каза той в изявление, подкрепено и от другите двама продуценти, Анди Ласнър и Мери Конъли. – Това не ни отива, не такива хора се стремим да бъдем, това не отговаря на мисията, която Елън е поставила пред нас. Да отбележа, отговорността за провеждането на шоуто на Елън е изцяло наша. Приемаме всичко това много сериозно.“

През април пак „Варайъти“ описа гнева сред продуцентския екип на шоуто, който се оплака от намалени обезщетения за коронавирусната карантина (тъй като шоуто на Елън се снимаше от дома ѝ в Лос Анджелис по време на най-строгите ограничения, но с друг екип), както и от лоша комуникация. Пълната сума на COVID компенсациите бе възстановена малко преди да излезе публикацията. Тогава говорител на „Уорнър брос“ коментира, че комуникацията наистина се е нуждаела от подобрение, но предвид усложненията от пандемията студиото било под напрежение.

"Площад Славейков"