Американският Център за контрол и превенция на болестите заяви, че в САЩ са регистрирани 67 574 нови случая на коронавирус за последното денонощие, с което общият брой на заразяванията е достигнал 3 698 161, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

По данни на центъра смъртните случаи са се увеличили с 877 и вече са 139 659.

Кметът на Лос Анджелис Ерик Гарсети каза, че градът твърде бързо е премахнал ограниченията заради коронавируса. Той предупреди, че Лос Анджелис е "на прага" на въвеждането на нови широкообхватни карантинни мерки.

Окръг Лос Анджелис продължава да отчита най-голямото увеличение на случаите на коронавирус в щата Калифорния, който в събота регистрира своя четвърти най-висок дневен брой нови заразявания.

Тръмп: Коронавирусът просто ще изчезне

Американският президент Доналд Тръмп омаловажи пандемията от коронавирус и за пореден път обясни, че те не е чак толкова страшна, предаде ДПА.

Тръмп заяви в интервю за телевизия "Фокс нюз", че коронавирусът просто ще "изчезне" - в момент, когато САЩ регистрират по около 70 000 нови случая на ден и са на първо място в света по брой заразявания.

"Ще изгасим пламъците. А в някои случаи ще изгасим просто горяща жарава", каза той. "В крайна сметка ще бъда прав. Това ще изчезне и аз ще бъда прав", заяви президентът.

Тръмп повтори твърдението си, че рязкото нарастване на броя на случаите се дължи на увеличеното тестване.

Той заяви, че водещият експерт по заразни болести на САЩ д-р Антъни Фаучи е "малко паникьор".

Германия бележи увеличение на броя болни до 249 за ден 

Броят на заразяванията с коронавирус в Германия се увеличи с 249 и достигна 201 823, показват публикувани днес данни на института "Роберт Кох", цитирани от Ройтерс.

Според института регистрираните смъртни случаи са се увеличили с два и са станали 9086.

Представител на местните власти в провинция Долна Саксония не вижда причина за спиране на работата в птицекланица въпреки значителното разпространение на коронавирус сред работниците, посочва ДПА.