"Реал" (Мадрид) е шампион на Испания. В предпоследния кръг на сезона в Ла Лига "белите" победиха "Виляреал" с 2:1 на стадион "Алфредо ди Стефано" в базата си и са недостижими на върха пред вечния съперник "Барселона". Каталунците се провалиха срещу "Осасуна" у дома - 1:2. Разликата в точките стана седем.

Карим Бензема откри в 29-ата минута, а в 77-ата удвои от дузпа, която бе изпълнена втори път, след като триковия първи опит между Серхио Рамос и французина беше отчетен като неправилен.

В 84-ата гостите намалиха чрез Висенте Ибора, а малко преди това Тони Кроос удари греда. В добавеното време гол на Марко Асенсио за 3:1 не беше зачетен заради игра с ръка на Бензема.

"Реал" (Мадрид) е шампион на Испания за 34-ти път и за втори със Зинедин Зидан като старши треньор. Той се завърна начело на тима през миналата година и пак качи "лос бланкос" на трона - за първи път от 2017 г.

Отличието и златните медали чакаха "лос меренгес" и след мача те бяха наградени.

В същото време "Барселона" отново показа, че върви надолу. Предвид развоя в Мадрид победа за "каталунците" нямаше да помогне, но въпреки това поражението от "Осасуна" е болезнено, още повече бе записано с човек повече.

Капитанът Серхио Рамос.

Хосе Арнаис даде аванс на гостите в 15-ата минута, а в 62-ата Лео Меси изравни от свободен удар. В 77-ата Енрик Гайего получи червен картон за удар с лакът след намеса на ВАР.

Въпреки че останаха с човек по-малко, гостите стигнаха до престижна победа в добавеното време чрез Роберто Торес - 2:1.

В последния кръг ще се решат две места в Лига Европа и един изпадащ - "Селта" (Виго) или "Леганес". "Майорка" и "Еспаньол" вече са в Сегунда.