Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

По четири мача на ден ще се играят на Световното по футбол през ноември - декември 2022 г. в Катар, обяви ФИФА. Финалът ще е седмица преди Коледа, а първенството ще протече за по-малко време, отколкото обикновено - 29 дни, а традиционно е около 40.

Груповата фаза ще отнеме 12 дни - между всеки двубой ще има по три дни почивка.

Удобно за отборите, запалянковците и медиите е, че осемте стадиона за финалите са разположени в радиус от около 50 км. Така времето за път от една арена до друга ще е много малко и ще могат да се гледат по две срещи на ден, като началните им часове са 13 ч, 16 ч, 19 ч и 22 часа. България и Катар са в един часови пояс.

Турнирът, засега последен с участието на 32 отбора, ще бъде открит на 21 ноември на 60-хилядния стадион "Ал Байт" в Ал Хор. 

Финалът ще е на 80-хилядния "Лусаил" в Доха на 18 декември - неделя, от 18 часа. Жребият за Мондиала ще се тегли през март 2022 г., а дотогава трябва да са приключили всички квалификации. Тези в Европа започват на 1 декември.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.