Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на "Да, България!" и съпредседател на "Демократична България" изрази днес в писмо до председателя на Алианса на либералите и демократите (АЛДЕ) Ханс ван Баален изумлението си от заявената публично в Туитър позиция в подкрепа на Ахмед Доган, в която посетителите на държавния плаж до резиденцията са наречени "екстремисти", съобщават от пресцентъра на ДБ.

 Днес, по повод акцията за мирно масово плажуване на ивицата, намираща се до резиденцията на Доган в парк "Росенец" Ханс ван Баален обяви:

"Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е създал етническия мир в България. Към него трябва да се отнасяме с уважение. Срамно е той и неговата собственост да бъдат атакувани от екстремисти."

В отговор в писмото си Иванов разяснява, че не е имало атаки към личността или собствеността на Доган, "за сметка на бруталния начин, по който акостиращите с лодка на държавна земя са изблъскани от брега и заплашвани от служители на НСО".

Тук Иванов визира себе си - при опита му да акостира с лодка на държавния бряг, когато държавната охрана на Доган безцеремонно го изгони, като се стигна и до физически сблъсъци.

"Публичното възмущение от случилото се в "Росенец", където трима граждани просто се опитаха да упражнят правото си на достъп до публична държавна собственост, доведе до оставката на началника на Националната служба за сигурност. След моя призив към всички български граждани да упражняват своето конституционно право на достъп до земя, която е публична държавна собственост, хиляди дойдоха в Росенец на 11 юли" – разяснява в писмото си Иванов, пояснявайки, че изрично е призовал всички да спазват закона, да избягват всякаква форма на насилие и да не нарушават частната собственост, което и са направили присъстващите. 

Иванов посочва още, че "симпатизанти на Движението за права и свободи, партията на г-н Доган, бяха докарани в "Росенец" от цялата страна. Въпреки всички спекулации срещата между двете групи премина добре, без нито един инцидент. В един момент техни членове пееха заедно националния химн и скандираха "За-ед-но!"

В коментара си към думите на ван Баален, че Ахмед Доган е установил етническия мир в България, Иванов спомена агентурното минало на почетния председател на ДПС и посочва: 

"Дългогодишното твърдение на г-н Доган и неговата партия, че са единствен гарант на етническия мир доведе до ситуация, в която зад тази фалшива претенция малка група от висшестоящи членове на ДПС, близки до него, се превърнаха в един от най-значимите източници на корупция в България."

Иванов изразява също така притеснението си от факта, че споделената от ван Баален позиция, базирана на невярна информация, е повод за разочарование у българите, които по принцип подкрепят Евросъюза и общите за страните в него ценности. 

Ключови думи

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

НЕГОВАТА СОБСТВЕНОСТ???

На какво в Росенец? НА ФАБРИКА ЗА ФОТОВОЛТАИЧНИ ПАНЕЛИ ЛИ? Ми що Доган не покани тоз либерало -УЖ евродемократ да посети фабриката.. Да се запознае с производството в нея.. Приноса и за икономиката ни да отбележи.. А и по пристанището Росенец - дето го НЯМА в списъка на пристанищата в България, да се разходи.. Товаренето на слънчевите панели в яхтичка да види..
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Ако Доган изчезне от политиката, българи и турци

ще установят взаимно уважение и съзидателно съдружие. Това обаче не е изгодно на Доган. Никой няма да нападне турчин. Заедно ще отидем ЕС. А сега Доган се пише голам султан, а колко негови хора живеят бедно, защото той, Борисов, Пеевски крадоха безбожно. Доган страхливецът трябва да си плати, както и Пеевски ненужната НСО охрана. А тя е безбожно скъпа.

ДПС > ГЕРБ + БСП

Без страх и разделение на групи няма контрол. Това го пишат на първите страници в книгите за промиване и обществен контрол, а един ДС агент като Ахмед знае много повече от това.
Йовко Манолов's picture
Йовко Манолов
jovko.manolov71

Някои

европейски политици говорят и заявяват публични изказвания,като това на Баален,които,или се позовават на липса на истинска и вярна информация за видни личности от българския Преход,или просто изявяват тясно партийни пристрастрия,обслужващи политическите им интереси за момента!В първия случай,това говори,че след като правиш изказвания,базиращи се на грешна информация,значи,че си слаб политик,и най-малкото,трябва да се извиниш след това на хората,които си обидил!Във втория случай,означава,че ти липсва всякакъв морал,щом възхваляваш човек като Доган,доказан неделим елемент на комунистическите бълг.служби!И в единия и другия случай нямаш място в институция като европейския парламент!Лошото е,че такива като Баален има немалко във всяка една парламентарна група от ЕП!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.