Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Партиите в Тюрингия няма вече да се съобразяват с местен закон, който задължаваше партиите в германската провинция да попълват изборните си листи с равен брой мъже и жени. Това постанови Конституционният съд днес, който бе сезиран от „Алтернатива за Германия“.

Тюрингският конституционен съд обяви закона за нищожен, тъй като поставя под натиск партиите и избирателите с критерии, които не са предмет при упражняването на избор.

Свободата на изборите изисква вотът да не се провежда под натиск от страна на държавата, смята съдът. А закон за равно разпределение по пол на кандидат-депутатите е именно такъв натиск, аргументираха се съдиите във Ваймар. Тюрингският парламент въведе квотите миналото лято с гласовете на социалдемократите, Левицата и Зелената партия. Целта беше да има равенство на половете в парламента. Други провинции обявиха, че ще последват примера на Тюрингия. Решението на съда във Ваймар най-вероятно ще ги възпре.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.