Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ситуацията с вируса в България изглежда тотално изпусната. (То във всичко изглежда изпусната, но това е дълъг разговор.) Още от самото начало хаосът беше пълен, но поне имаше една авторитетна фигура, която всяваше респект. Не всичко беше идеално, но имаше добро желание.

После се появи един жаден за медийно внимание антивирус, който направи най-лошото - пося недоверие в научните принципи, в дисциплината, в смисъла на НИЕ. Българинът е недисциплиниран, противоречив. Кажи му, че е прецакан и го лъжат, и той веднага се хваща за всяка идея за световна конспирация срещу семето му. И така, вече имаме истинско начало на Първа вълна. Тя дойде от популизма на управляващите, които решиха да угодят на спонсорите си от сивата икономика - барове, ресторанти, туризъм. Да не бъдем наивни - приходите в българския туризъм не идват от услуги. Туристическите олигарси не ги интересуват шезлонгите и чистотата, нито имиджа на държавата. Хотелите не са нищо друго освен перални.

Туристическите могули ги интересуват само потребителите на дрога и безакцизен алкохол. Барове, ресторанти, чалготеки, бардаци, футболни мачове. Цялата корупция в България (и по света) се върти през тези канали.

Нали оттам идват пачките в шкафчетата... Местата, където се въртят наркобизнесът, мръсните пари, хазартът, са най-важните за правителството. Оттам идва и бетонът по морето.

И така в името на несекващия поток от "данък шкафче" хората бяха пожертвани. Следвайки експоненциалната крива, до 15 дни ще има поне 500 заразени на ден (и повече). Смъртните случаи ще нарастват, но не защото вирусът е по-силен - а защото лекарите ще бъдат заразени, ще умират, опитвайки се да спасяват посетителите на чалготеки, футболните босове. (Всъщност един от проблемите, както ми довери познат лекар, е, че масово се крият симптоми - което води до огромно количество непредвидени заразени.) Това ще доведе до блокиране на държавата и истински колапс на автентичната икономика. Много ми се иска да съм лош пророк... Но надали.

Какво ни остава ли? Носете си маските.

И ходете на протести, спазвайки дистанция. Така изглеждате повече - а властта се страхува от много хора по улиците. Особено когато са с маски и не може да ги разпознае. Това е шанс в нещастието ни. Скоро едва ли ще ни се удаде друг.

---

Текстът на Теодор Ушев е публикуван в профила му във фейсбук, откъдето го препечатваме с негово разрешение. Заглавието и подзаглавието са на редакцията.

Коментари

 's picture

godo1952

Калин

Тъпо, за наивна публика. Снимката с реквизита, подреден в шкафчето с пари и кюлчета, е за нискоинтелигентна публика. Дори дете или човек със синдром на Даун, няма да си държи пари и злато там и по този начин . После да отвори чекмеджето -така за снимка. За да може автори като Ушев, да използват така нагласения тъп компромат заедно с целия реквизит, като метафора. И се получава текст за наивници, за комуняги и като цяло за нискоинтелигентна публика.

Sin

Точно така е. "Туристическите могули ги интересуват само потребителите на дрога и безакцизен алкохол. Барове, ресторанти, чалготеки, бардаци, футболни мачове. Цялата корупция в България (и по света) се върти през тези канали. ... Нали оттам идват пачките в шкафчетата...". За света не съм съгласен, поне що се отнася за Гърция и Италия. Там хотелите, повечето, са в ръцете на истинските работещи в туризма. А останалите, мафията и тя има хотели, се равняват по тях ! "Какво ни остава ли? Носете си маските. И ходете на протести, спазвайки дистанция. Така изглеждате повече - а властта се страхува от много хора по улиците. Особено когато са с маски и не може да ги разпознае.". Ето това е в десятката ! Това е пътят, по който ще изринем тази сган !

Престъпна власт

Този, който се хвалеше, че ни е спасил живота и трябва да сме му благодарни, от алчност повика Първата вълна на корона вируса. Броят на заразените расте под благосклонния поглед на Борисов. Нали е зависим и алчен, той угоди на авери в престъпните схеми, направи се на "бос" и рахлаби мерките. Медици, братя и сестри, много зачестиха смъртните случаи сред вас. Проверете ефективността на защитните си облекла, алармирайте, изисквайте от каквото имате нужда, не признавайте думечката "няма", защото има пари държавата, но се крадат от управляващите. Пазете живота си, защото останахте малко тук и сте безценни! А Борисов, българите и Бог ще го съдят!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.