"Милан" и "Ювентус" направиха страхотен спектакъл в мач от 31-ия кръг на италианската Серия А, а "росонерите" спечелиха с 4:2, след като губеха с 0:2. И шестте гола паднаха през второто полувреме.

От поражението на шампиона не се възползва "Лацио", който загуби от "Лече" с 1:2 и продължава да изостава на седем точки. Ако в четвъртък "Интер" спечели срещу "Верона", ще се доближи на точка от столичния клуб.

На "Сан Сиро" първото полувреме приключи при 0:0, но още в 47-ата минута Адриен Рабио красиво даде аванс на гостите - той направи рейд, като овладя топката в своята половина, измина повече от половин терен и завърши с ефектен шут. В 53-тата пък Кристиано Роналдо удвои след грешка в защитата на "Милан".

Домакините получиха шанс да направят битката интересна. В 62-ата те получиха дузпа и Златан Ибрахимович намали. Много бързо се стигна до равенство - след още четири минути Франк Кесие простреля Войчех Шчесни за 2:2.

Докато Юве се усети какво става, Рафаел Леао направи обрата пълен и "Милан" за първи път поведе - 3:2.

Последваха ситуации и пред двете врати, почти всяка атака носеше опасност. Интригата почти приключи в 80-ата минута, когато Анте Ребич порази торинци - 4:2.

"Милан" си върна на "Ювентус" за отпадането на полуфинал за Купата на Италия. Тимът е пети и води битка за местата, даващи право за участие в Лига Европа. В предишния кръг "росонерите" биха убедително с 3:0 друг кандидат за титлата - "Лацио".