Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Българският туризъм е изначално ориентиран към германски и руски туристи, затова и трудно ще се напълни Черноморието ни тази година. За да стане това, българският туризъм трябва да свали от кожата си пинизите "Балкан турист". В другите държави туристическият сектор кара клиентите си да се чувстват в центъра на вниманието, а при нас гледат да те смачкат и това продължава и до днес".

Това заяви пред БНТ президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Той се зачуди защо туристическият министър трябва да се занимава с пълненето на хотели и да посреща чартърни полети.

"Икономиката в страната следва да се развива въпреки политиците, но за съжаление политиците могат да й влияят по някакъв начин. Хубавата новина е, че догодина през пролетта има избори и никой няма да си позволи да направи неща, които да му навредят", каза още Манолов.

Той изтъкна, че в момента повече хора започват работа, отколкото я напускат.

"Ако тази тенденция се запази то тогава ни чакат добри дни", смята Манолов. 

Той не очаква апокалиптична и трудна есен.

"Такива драми не се задават и ако започнем да се държим по-човешки в настоящата ситуация, може да минем по-нормално", смята Манолов.

Според него обаче е могло повече работни места от 150 000 да бъдат спасени.

"Ние сме странен народ и водещият принцип у нас е на чужд гръб 100 тояги са малко", каза още Манолов.

Коментари

Автора....

е много далеч от Балкантурист! Навремето Балкантурист като вземеше групата от самолета, настаняване, храна, атракции, екскурзии, мероприятия и занимания имаше до качването на самолета! Когато счупиха Балкантурист през 90-та и частниците решиха да пълнят гуши..... всичко стана на парче. Викачите пред кръчмите и навлеците дърпащи туристите по алеите за "екскурзии" не са Балкантурист!
Gogo Bogo's picture
Gogo Bogo
GogoBogo

Има и добри примери

В момента има и концесионери, които мислят по различен начин. От личен опит - чадър и 2 шезлонга за 9 лв +бонус студена минерална вода 1.5л. България не е Слънчев бряг. Има много хубави места по Черноморието, а сега е чудесно, защото не е претъпкано.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.