Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейският съюз не позволява на граждани на Великобритания да пътуват до страните му заради все още съществуващите ограничения срещу коронавируса. Обаче Стенли Джонсън, баща на британския министър-председател Борис Джонсън, вече е на ваканция в Гърция, съобщават днес на уебсайтовете си гръцките всекидневници "Прото тема" , "Та Неа" и "Катимерини", както и британските таблоиди "Дейли мейл" и "Дейли мирър".

Всички те твърдят, че Джонсън-старши е влязъл в Гърция през България, за да заобиколи ограниченията. Великобритания вече е трета страна спрямо ЕС и не е в обявения онзи ден от него препоръчителен списък от 14 трети страни, за чиито туристи съюзът отвори границите си. Държавите членки се ангажираха и никоя от тях да не отваря едностранно границите си за страни извън списъка.

Съгласно заповед на българския министър на здравеопазването Кирил Ананиев от 1 до 15 юли е забранено влизането в страната ни на всички лица с изключение на българските граждани, гражданите на държавите членки на Европейския съюз, Обединеното кралство, Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора. Не точно така стоят нещата с пристиганията на британци в Гърция според цитираните гръцки вестници.

"Прото тема" отбелязва, че 79-годишният Стенли Джонсън не се е съобразил с препоръките на правителството на сина си към всички британски граждани да пътуват само ако е абсолютно необходимо.

Той е пристигнал вчера вечерта в Атина със самолет, за да отпътува оттам за вилата, която притежава в планината Пилион над пристанищния град Волос в Тесалия.

Вилата на Стенли Джонсън в планината Пилион в Югоизточна Тесалия. Снимка Инстаграм

Не се е въздържал и да публикува снимки от всеки епизод на пътуването в профила си в социалната мрежа инстаграм.

"Прото тема" подчертава, че Стенли Джонсън е пристигнал в Гърция от България, защото гръцкото правителство е забранило пристиганията от Великобритания до средата на юли.

„Аз съм в Пилион по наложителна работа - да защитя от COVID имота си предвид идващия наемен сезон", пише Джонсън, цитиран от "Дейл мейл". "Трябва да взема мерки за дистанциране в имота ми, защото тук се отнасят много сериозно към това. Гърците се опитват да спрат масовите пристигания от Обединеното кралство, но много се зарадваха да ме видят, че идвам. Искаха да знаят само откъде идвам и какво ще правя. После ми измериха температурата и ми взеха две проби. Трябва да възстановим тези въздушни мостове колкото може по-скоро.  От това, което видях тук, пристигането на британците няма да бъде опасност, защото гърците са много внимателни."

"Прото тема" коментира, че пътуването на бащата на Борис Джонсън показва, че е възможно британците да влизат в Гърция през трети страни, като нарушават правилата, предназначени да ограничат разпространението на новия коронавирус.

Това не е първият път, когато Стенли Джонсън нарушава препоръките на британското правителство, припомня вестникът. Преди синът му да наложи забраните за излизане и посещения на публични места, той беше заявил, че ще продължи да ходи по кръчми въпреки възрастта си. 

Коментари

Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Какво точно нарушава ?

Какво точно нарушава ? Гръцки правила или британски препоръки ? Не че не е ясно, ама поне преписвайте по-грамотно, или слагайте някакви собствени бележки (както правите по други марияли и се получава много добре). В този му ви вид последните изречения, си е най обикновена пиклива новина

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.