Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Пътуващите към Гърция, които не са попълнили новата онлайн декларация за влизане в страната, няма да бъдат допускани да преминат границата. Изискването влиза в сила от 1 юли, а формулярът трябва да е попълнен 48 часа преди пътуването. В резултат гражданинът ще получава в електронната си поща код, който трябва да представи.  

Проверките на гражданите ще бъдат на случаен принцип.

Формулярът може да бъде намерен тук: https://travel.gov.gr/#/

В неделя стана ясно, че всички туристи ще бъдат задължени да попълват декларация, в която се съдържа информация за държавата, от която желаещият да влезе в Гърция идва, за предишни пътувания, както и точен адрес на мястото, където ще пребивава и за какъв период от време.

Новата мярка е част от стратегията на гръцките власти за ограничаване на разпространението на COVID-19. Както стана ясно още в неделя, от 1 юли отварят всички международни летища.

При случай на турист с коронавирус той ще бъде карантиниран в специално отредени за целта хотели. Разходите по престоя му ще поеме Гърция. Турист, за когото на границата се разбере, че е заразен, няма да бъде допускан в страната.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.