"Левски" излезе на второ място в efbet Лига с победа с 2:1 като гост на "Берое" три кръга преди края на сезона. 

Найджъл Робърта наказа грешка в защитата на домакините в 22-ата минута, но в 34-ата Мартин Камбуров заби "дежурния" си гол във вратата на "сините" за 1:1.

Робърта обаче имаше думата още веднъж, когато бе изведен сам срещу вратаря и не сбърка за 2:1.

Това бе последен мач за вратаря Милан Миятович и халфа Хали Тиам за "Левски". Договорите им изтичат и те си тръгват. И двамата получиха почетни фланелки от изпълнителния директор Павел Колев, а Тиам дори беше капитан.

"Левски" се възползва от грешките на основните си съперници за второто място и събра 53 точки, докато ЦСКА-София остана с 52, "Локомотив" (Пловдив) с 50, а "Славия" има 49. "Берое", който не играе за нищо, а вече мисли за следващия сезон, е с 43 т.

Тимът от "Герена" е без загуба под ръководството на Георги Тодоров, който замени уволнения Петър Хубчев. Като цяло отстъпваше и днес игрово, но отново демонстрира завидна ефективност в атака - реализира двете си най-чисти положения.

"Берое" диктуваше темпото - особено през първото полувреме, когато създаде няколко ситуации. Първият гол на Робърта дойде от грешка при изнасянето на топката. Все пак беройци изравниха бързо, а Миятович допринесе за 22-ия гол на Камбуров във вратата на "Левски".

Никой друг в историята на родния футбол не се е разписвал повече срещу "сините".

Свед почивката динамиката на двубоя спадна, а "Берое" продължи да застрашава опонента си повече - най-вече с удари от средна и далечна дистанция. При втория гол на тарана от Нидерландия обаче сбърка отново - този път в центъра. А до края "Левски" удържа и отмъкна трите точки.