Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Рекордно нисък основен лихвен процент обяви БНБ за ноември. За месеца показателят ще бъде 0,02 процента. През октомври основната лихва в България бе 0,03 на сто.

Основният лихвен процент не е пряко свързан с лихвите по кредитите и депозитите на търговските банки. Затова промените в него по правило не водят до промяна. Показателят се използва предимно за изчисляването на служебно начислявани лихви за просрочия и други плащания.

Лихвата от 0,02 процента у нас не е прецедент. Преди няколко дни шведската централна банка свали основната си лихва на 0 процента заради продължителната дефлация в скандинавското кралство.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.