Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американското разузнаване е установило, че руски военни са предлагали премии на свързани с талибаните бунтовници в Афганистан да убиват войници от САЩ и международната коалиция, съобщи вчера "Ню Йорк таймс", цитиран от Ройтерс, информира БТА.

Вестникът се позовава на официални източници, според които още преди няколко месеца САЩ са установили, че бойна част на руското военно разузнаване, свързана с покушения в Европа, е предлагала през миналата година възнаграждения за успешни атаки в Афганистан. Смята се, че войнствени ислямисти или свързани с тях въоръжени криминални групи са получили пари от руснаците.

Според вестника президентът Доналд Тръмп бил уведомен за това разкритие, но администрацията още не е разпоредила ответни стъпки към Русия по случая. Белият дом, ЦРУ и Службата на директора на Националното разузнаване, отклониха искането за коментар на публикацията, посочи Ройтерс. 

Реакцията на Москва: Лъжливи публикации

Лъжливите публикации за Русия и Афганистан вече доведоха до заплахи за наши дипломати, обяви снощи в туитър руското посолство в САЩ, предаде ТАСС.

"Безпочвените и анонимни обвинения на "Ню Йорк таймс" по адрес на Москва като организатор на убийства на американски войници в Афганистан вече доведоха до преки заплахи за живота към служители в посолствата на Русия във Вашингтон и Лондон", заявява руската дипломатическа мисия във Вашингтон.

Реакцията на посолството е по повод статия на "Ню Йорк таймс".

Коментари

 's picture

smarf

Не е вЕрно!

Кой? Русия? Организатор на убийства? Не е верно! Отнют! Русия е най-миролюбивата страна. И винаги води честни битки. Ако има нещо ,извинявайте. Трябва да е било в момент на опияняване.
Йовко Манолов's picture
Йовко Манолов
jovko.manolov71

След

като,според Русия всичко това са лъжи,защо не извадят доказателства,че и да осъдят САЩ,а само автоматично отричат като програмиран робот?!Рано или късно Русия ще плати за йезуитската си византийска политика!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.